Hårborttagning

Permanent Hårborttagning i Stockholm

Permanent Hårborttagning i Stockholm

Vi är experter på att behandla oönskad hårväxt med laser och vi jobbar med marknadsledande tekniker för att du som kund ska känna dig trygg när du kommer och nöjd när du går härifrån.

Diode laser och SHR har en revolutionerande teknik och är snabb, effektiv och säker, dessutom fungerar den på mörk hy.

Välkommen och boka en kostnadsfri konsultation hos oss.

Vad är Diode laser och SHR?

Diode laser och SHR är en vetenskapligt beprövad laser och är i dag den mest avancerade tekniken för effektiv hårborttagning. Lasern är framtagen specifikt för att behandla oönskad hårväxt.

Laserljuset går genom huden och värmer upp pigmentet i hårstråna. Värmen sprider sig från hårstrået ned till rötterna och dödar dem. På så sätt förhindras nya hårstrån att växa upp igen.

Vi anpassar temperaturen på lasern utifrån din hud- och hårfärg för att uppnå ett så bra resultat som möjligt och samtidigt minimera riskerna för biverkningar. Jämfört med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten. För att göra behandlingen så behaglig som möjligt har Diode laser och SHR dessutom ett inbyggt kylsystem som kyler ner din hud under behandlingen.

Permanent Hårborttagning i Stockholm

Vanliga Frågor

Hur många behandlingar behövs?

Eftersom våra hårstrån växer i olika faser, den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen) samt vilofasen (telogen) är nödvändigt med flera behandlingar innan allt hår är
borta då lasern endast fungerar på de hårstrån som är i tillväxtfasen.

Exakt hur många du behöver beror på arv, ålder, hårtyp, hur stort område som ska behandlas samt var på kroppen håret sitter. Vi brukar rekommendera fyra till sex behandlingar, ibland fler. Vi gör en bedömning under din fria konsultation så att du får en uppskattning på hur lång tid det kommer ta innan allt hår är borta.

Du ser resultatet från behandlingen en till tre, ibland fyra veckor efter behandlingstillfället eftersom det tar tid innan håren börjar trilla av.

På vilket sätt tar Diode laser och SHR bort hårväxt?

Lasern har en våglängd på 808 nm som är speciellt anpassad så att energin i ljusstrålen omvandlas till värme först när den träffar pigmentet i hårstrået. Behandlingen förstör hårsäcken och förhindrar att nya strån kan bildas.

Kan alla pigment behandlas med SHR och Diode laser?

Tack vare den avancerade tekniken bakom SHR och Diode laser har vi möjlighet att behandla hudtyper från typ 1 till typ 5. SHR och Diode laser fungerar på svarta, bruna och ljusbruna hårstrån och fungerar på fler hudnyanser än de flesta andra lasrarna som finns på marknaden i dag. Tyvärr finns det fortfarande ingen teknik som gör det möjligt att ta bort vita, gråa eller rödlätta hårstrån. Kom gärna in för en gratis konsultation så kan vi göra en bedömning ifall du kan genomgå behandlingen.

Hur känns behandlingen med SHR och Diode laser?

Hur känslig man är mot smärta är väldigt individuellt och kan variera från dag till dag. Så exakt hur du kommer uppleva behandlingen är svårt att säga men vi jobbar alltid för att varje behandling ska vara smidig och så behaglig som möjligt.

Lasern träffar bara pigmentet i hårsäckarna, det känns som ett litet stick i huden följt av värme. Och tack vare det inbyggda kylsystemet blir upplevelsen mindre obekväm än andra
typer av permanenta hårborttagningsmetoder. För att göra behandlingen ännu mer lindrig så lägger vi även på en kylande gel efter behandlingen.

Finns det några biverkningar eller risker med permanent hårborttagning?

Om du är solbränd ökar risken för pigmentförändringar och brännskador. Undvik därför att sola tre till fyra veckor innan och två veckor efter behandlingen.

Dagarna efter din behandling kan du märka av en rodnad eller svullnad kring det behandlade området, men det försvinner snabbt. I enstaka fall har små skorpor bildats som vid en lätt brännskada och det finns även en viss risk för pigmentförändringar, båda biverkningarna är ovanliga och övergående med tiden.

Kom ihåg att alltid informera oss om eventuell medicinering eller om du är gravid innan du påbörjar en behandling.

Lasern träffar bara pigmentet i hårsäckarna, det känns som ett litet stick i huden följt av värme. Och tack vare det inbyggda kylsystemet blir upplevelsen mindre obekväm än andra
typer av permanenta hårborttagningsmetoder. För att göra behandlingen ännu mer lindrig så lägger vi även på en kylande gel efter behandlingen.

Vad bör man tänka på innan behandlingen?
 • Brun utan sol-produkter ska undvikas två till tre veckor före behandlingen.
 • Undvik att sola tre till fyra veckor innan behandlingen.
 • Låt bli att vaxa och plocka håret tre till fyra veckor innan behandlingen och under
  behandlingsperioden. Men raka gärna området som ska behandlas dagen innan,
  helst på kvällen. Beroende på vilket område som ska behandlas och hur snabbt håret
  växer finns det lite olika rekommendationer, under konsultationen får du svar på alla
  dina frågor och tips på vad du kan göra inför behandlingen.
Vilka restriktioner finns efter behandlingen?

Du kan gå tillbaka till arbetet samma dag och återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Det är viktigt att du inte solar tre till fyra veckor före och två veckor efter behandlingen. Om du ska vara ute i solen ska du använda solskyddsfaktor femtio eller starkare i en månad efter behandlingen. Förutom det sköter du huden på vanligt sätt. Smink går bra att använda om huden är intakt och utan irritation, men det kan vara smart att vänta de första dagarna efter behandlingen så att huden får vila.

Varför är SHR och Diode laser bättre än andra behandlingsmetoder?

Tekniken bygger på ett revolutionerande lasersystem patenterat som ett av de mest effektiva lasersystemen på marknaden för permanent hårborttagning. Till skillnad från andra metoder är dessutom Diode laser, tack vare sitt inbyggda kylsystem, mindre smärtsam.

Ger ni någon garanti?

De hårsäckar som behandlas med SHR och Diode laser dör vilket förhindrar att nya hårstrån kan växa fram. För ett optimalt resultat bör du boka in behandlingarna med jämna för att inte missa
den aktiva tillväxtfasen på hårstråna.

Forskning visar att hårstrån behandlade med den här tekniken inte växer tillbaka. Däremot kan hårstrån som har slumrat i flera år aktiveras på grund av hormonförändringar, till
exempel när vi kommer i klimakteriet eller använder vissa typer av mediciner.

Vid en konsultation gör vi en bedömning på ditt hår och din hud och hjälper dig lägga upp en behandlingsplan som motsvarar dina önskemål.

Boka Online och Enkelt

Vårt motto är alltid kvalitet, trygghet & nöjda kunder. Välkommen till oss för en personlig konsultation där vi kan komma överens om vilken behandlingsmodell som passar dig bäst.

Vi är experter på laserbehandlingar och estetiska behandlingar såsom hårlaser, ansiktsbehandling och fillers med mycket mera.
Följ Oss
Öppettider

Mån-Fre: 9 AM – 8 PM
Lör: 10 AM – 6 PM
Sön: Stängt

Ring Oss

0793326310

Bli Uppringd